Putkiremontit

Vaivaton putkiremontti

Lämpönen tarjoaa kattavan, takuuhintaisen palvelukokonaisuuden omakotitalojen käyttövesi- ja lämpöverkkoputkiremontteihin. Kodin käyttövesi- ja patteriputkistojen uusiminen kestävällä komposiittiputkistolla onnistuu rakenteita rikkomatta. Putket asennetaan vanhan seinäpinnan päälle ja vain huoneiden väliset läpiviennit porataan. Putkien reitityksissä hyödynnetään mm. kalusteiden ylä- ja alasokkeleita. Tarvittaessa putket voidaan koteloida huomaamattomiksi.

Remontti toteutetaan aina avaimet käteen -periaatteella. Saneerauksen tuottama häiriö asumiseen on hyvin vähäinen ja lyhytaikainen, sillä vanha vesijärjestelmä pyritään poistamaan käytöstä vasta, kun uusi järjestelmä on valmis käyttöönotettavaksi.

Miksi tehdä putkiremontti?

Metallisten vesiputkien eliniäksi lasketaan noin 20-30 vuotta ja muoviputkien keskimäärin 30-40 vuotta. Niinpä nyt remonttitarvetta on etenkin 1960-1980 luvuilla rakennetuissa taloissa.

Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain yli 25000 vesivahinkoa. Vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan putkirikko tapahtuu keskimäärin 28- vuotta vanhassa putkistossa. Yleisimmät vuodon aiheuttajat ovat talon kylmävesiputkistot, lämmitysputkistot, lämminvesiputkistot ja vesikalusteet. Ajoissa tehty putkiremontti vie vain osan vesivahingon korjaamiseen vaatimasta ajasta. Komposiittijärjestelmällä toteutetun putkiremontin kustannukset ovat myös monin verroin vesivahingon korjauskustannuksia pienemmät.

Käyttövesiremontti

Vesivahingot ovat huolestuttavassa kasvussa. Talot vanhenevat ja niiden vanhoista materiaaleista tehdyt putkistot tulevat uusimisikään. Onneksi käyttövesiputkiston remontti ei ole työläs ja kallis, kun sen tekee ajoissa.

Lämpönen oy putkiremontti

Kun käyttövesiremontin tekee Lämpösen kouluttama, luotettava ja ammattitaitoinen asentaja, niin lopputulos on loistava. Käymme tutustumassa taloosi ja annamme etukäteen kustannusarvion urakasta. Itse käyttövesiremontti kestää yleensä kahdesta kolmeen päivään ja voit asua talossasi remontin aikana. Remontin valmistuttua asentaja täyttää yhdessä asiakkaan kanssa käyttöönottopäiväkirjan ja samalla saat remontista takuutodistuksen.

Uusi käyttövesiputkisto kestää vuosikymmeniä, nostaa talon arvoa ja pienentää vesivahingon riskiä. Sinun täytyy tehdä vain päätös, Lämpönen hoitaa remontin puolestasi sujuvasti alusta loppuun saakka.

Putkiston remontin yhteydessä on hyvä myös tarkistaa hanojen ja muiden vesikalusteiden, kuten wc-istuimen kunto ja toimivuus.

Lämpöverkkoremontti

Patteriputkistojen rakenteellinen elinikä on materiaalista riippuen 30 – 50 vuotta. Puutteellisesti toimiva lämmitysjärjestelmä tuhlaa energiaa ja aiheuttaa pahimmillaan merkittäviä taloudellisia, sekä terveydellisiä riskejä.

Mikäli patterit on hyvässä kunnossa, riittää pelkkä lämpöputkistojen ja patteritermostaattien uusiminen. Jos pattereiden kunto on huono, on järkevintä uusia koko verkosto putkineen ja pattereineen. Näin uudesta järjestelmästä saadaan irti paras hyöty ja tehokkuus. Tarvittaessa voidaan uusia myös lämmönlähde.

Uusi järjestelmä rakennetaan vanhan rinnalle, jolloin vedentulo ja lämmöntuotto keskeytetään ainoastaan verkoston kytkentäajaksi, eikä saneerauksesta näin aiheudu merkittävää haittaa asumiselle. Lämpöverkkoremontti kestää keskimäärin kolmesta viiteen päivään.