Maalämpöpumput

Lämpöä maaperästä

Maasta tuleva maalämpö on luonnollinen energianlähde kylmissäkin pohjolan olosuhteissa. Riippuen tontin koosta ja maaperästä lämmön ottaminen maasta onnistuu kahdella menetelmällä. Yleisin vaihtoehto on maahan tehtävä lämpökaivo, joka porataan yleisimmin 100 – 200 metrin syvyyteen.  Vaihtoehtoisesti maahan asennettava keruuputkisto voidaan asentaa noin puolentoista metrin syvyyteen. Veden ja pakkasnesteen yhdistelmä kerää lämpöä maasta ja sen jälkeen vapauttaa sen lämpöpumppuun.

Miksi maalämpö?

Maalämpö on nykyaikainen ja edullinen lämmitysmuoto. Kun vaihdat öljylämmityksen tai sähkölämmityksen maalämpöön, säästät jopa 70 % lämmityskuluissasi. Myös kaukolämmityksen vaihtaminen maalämpöön kannattaa, jolloin säästät yli puolet lämmityslaskussasi. Samalla kun säästät lämmityskuluissa, säästät myös ympäristöä. Maalämpöpumpun tuottamasta energiasta pääosa on uusiutuvaa maalämpöä.

Maalämpöpumppu toimii päälämmitysmuotona myös kovilla pakkasilla. Maalämpöpumpussa  on  vakiovarusteena apuvastus joka auttaa järjestelmää tuottamaan lämpöpumpun tarvitsema lisälämpö tarvittaessa. Myös esimerkiski vanhan puulämmitysjärjestelmän jättäminen rinnalle onnistuu.

Lämpönen asentaa kaikenkokoiset lämpöpumppujärjestelmät ammattitaitoisesti, luotettavasti ja aina kilpailukykyiseen hintaan. Suunnittelemme järjestelmät aina kohteen mukaan. Tarjoamme ainoastaan markkinoiden laadukkaimpia tuotteita.

Paljonko maalämpö maksaa?

Maalämpöpumpun hinta muodostuu useasta eri tekijästä. Siihen vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi:

  • Laitteiston teho
  • Järjestelmän asennuspaikka
  • Porakavion syvyys
  • Porakaivon sijainti
  • Vanhan järjestelmän mahdollinen purku
  • Uuden järjestelmän asennus
  • Sähkötyöt

Järjestelmä suunnitellaan ammattilaisen avulla, jolloin käydään läpi nämä järjestelmän asennukseen vaikuttavat tekijät. Hintaa maalämmölle tulee normaalisti omakotitalossa 14 000 – 30 000 € kohteesta riippuen. Kotitalouksissa saat myös hyödynnettyä kotitalousvähennyksen joka on maalämpöpumpun hankinnassa suuri johtuen lämpökaivosta joka on suurimmilta osin työtä. Hankinta on myös järkevä investointimielessä, koska säästö maalämmöllä on suuri. Järjestelmän takaisinmaksuaika on kotitalouksissa normaalisti 7-9 vuotta. Järjestelmä mitoitetaan aina kohdekohtaisesti ja käyttötarpeen mukaan,  näin saat siitä parhaan hyödyn. Kysy lisää myyjältäsi.