Ilma-vesilämpöpumput

Lämpöä ilmasta

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää energiaa ympäröivästä ulkoilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan tuottaa koko talon tarvitsema lämpö ja käyttövesi, hyödyntämällä ulkoilmaa, vettä ja nykyaikaista lämpöpumpputekniikkaa. Ilma-vesilämpöpumpun myötä voidaan unohtaa maalämpöpumpun tarvitsema porakaivo ja maalämmönkeruuputkisto.

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu kohteisiin, joissa lämmitys hoidetaan vesikiertoisilla pattereilla tai vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Miksi ilma-vesilämpöpumppu?

Vaihtamalla öljy- tai sähkölämmityksen ilma-vesilämpöpumpuun, säästät jopa 70 % lämmityskuluissasi. Myös kaukolämmityksen vaihtaminen ilma-vesilämpöpumppuun kannattaa, voit säästää jopa yli puolet lämmityskuluissasi.

Ilma-vesilämpöpumpun asennus säästää pihasi kaivamiselta ja poraamiselta. Tämä näkyy myös edullisissa hankintakustannuksissa. Helpon asennuksen vuoksi pääset nauttimaan taloudellisesta lämmöstä jo samana päivänä.

Toisin kuin jotkut luulevat, ilma-vesilämpöpumppu toimii päälämmitysmuotona myös kovilla pakkasilla. Tällöin tarvittavan lisälämmön hoitaa vakiovarusteena tuleva apuvastus. Myös vanhan lämmitysjärjestelmän jättäminen rinnalle onnistuu.

Lämpönen asentaa kaikenkokoiset lämpöpumppujärjestelmät ammattitaitoisesti, luotettavasti ja aina kilpailukykyiseen hintaan. Suunnittelemme järjestelmät aina kohteen mukaan. Tarjoamme ainoastaan markkinoiden laadukkaimpia tuotteita.

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

Ilma-vesilämpöpumpun hinta muodostuu useasta eri tekijästä. Siihen vaikuttavia asioita ovat esimerkiksi:

  • Laitteiston teho
  • Järjestelmän asennuspaikka
  • Vanhan järjestelmän mahdollinen purku
  • Uuden järjestelmän asennus
  • Sisä- ja ulkoyksikön etäisyys
  • Sähkötyöt

Järjestelmä suunnitellaan ammattilaisen avulla, jolloin käydään läpi nämä järjestelmän asennukseen vaikuttavat tekijät. Hintaa ilma-vesijärjestelmälle tulee normaalisti 8 000 – 20 000 € kohteesta riippuen. Kotitalouksissa saat myös hyödynnettyä kotitalousvähennyksen, jolloin investointi jää normaalisti 6 500 – 17 500 € väliin. Hankinta on myös järkevä investointimielessä, koska säästö järjestelmällä on suuri. Järjestelmän takaisinmaksuaika on kotitalouksissa normaalisti 4-7 vuotta. Järjestelmä mitoitetaan aina kohdekohtaisesti ja käyttötarpeen mukaan,  näin saat siitä parhaan hyödyn. Kysy lisää myyjältäsi.