Asennuspalvelu

Lämpönen on lähellä ympäri Suomen

Saat kauttamme myös laajat asennuspalvelut. Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Mikä on kotitalousvähennys?

Kun ostat työtä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit vähentää osan työkustannuksista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä esimerkiksi putki ja sähkötöistä, sekä lämmitysjärjestelmän vaihdosta.

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse, mutta me autamme mielellämme. Kun ostat Lämpöseltä esimerkiksi lämmitysjärjestelmän vaihdon, saat laskussa erittelyn työn osuudesta.

Työn osuuden voit suoraan siirtää esitäytettyyn veroilmoitukseen, jolloin verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta ja saat hyödyn veronpalautuksena. Voit myös hakea verottajalta etukäteen muutosta ennakkopidätys prosenttiisi, jolloin tiedot siirtyvät suoraan varsinaiseen veroilmoitukseen.

Vähennys myönnetään sinä vuonna, jolloin maksat työkustannukset.

Kotitalousvähennystä saa myös kotitalousvähennyskelpoisista töistä, jotka tehdään henkilön tai hänen puolisonsa vanhempien tai isovanhempien kotona tai vapaa-ajanasunnolla. Tällöin kuitenkin pitää maksaa työt itse.

Kotitalousvähennyksen määrä 2019

Kotitalousvähennys vuonna 2019 on 50 % työkorvauksesta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2019 on 2 400 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy 100 euron vuotuinen omavastuuosuus.

Maksimivähennyksen eli 2400 euron vähennyksen saat, jos työn osuus on yhteensä noin 5000 euroa. ((5000 x 50 %) – 100) = 2400).

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verohallinnon sivuilta.