Maalämpöpumput

Maalämpöpumpun avulla maaperään varastoitunut lämpöenergia siirretään lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen.

Lämpöä maaperästä

Miten maalämpöpumppu toimii?

Maasta tuleva maalämpö on luonnollinen energianlähde kylmissäkin pohjolan olosuhteissa. Riippuen tontin koosta ja maaperästä lämmön ottaminen maasta onnistuu kahdella menetelmällä. Yleisin vaihtoehto on maahan tehtävä lämpökaivo, joka porataan yleisimmin 100 – 200 metrin syvyyteen. Syvällä maassa lämpötila on vakio noin 10 °C astetta. Vaihtoehtoisesti maahan asennettava keruuputkisto voidaan asentaa noin metrin syvyyteen. Veden ja pakkasnesteen yhdistelmä kerää lämpöä maasta ja sen jälkeen vapauttaa sen lämpöpumppuun.

maalämpö

Miksi maalämpö?

Maalämpö on nykyaikainen ja edullinen lämmitysmuoto. Kun vaihdat öljylämmityksen tai sähkölämmityksen maalämpöön, säästät jopa 80 % lämmityskuluissasi. Myös kaukolämmityksen vaihtaminen maalämpöön kannattaa, jolloin säästät yli puolet lämmityslaskussasi. Samalla kun säästät lämmityskuluissa, säästät myös ympäristöä. Maalämpöpumpun tuottamasta energiasta pääosa on uusiutuvaa maalämpöä.

Lämpösen maalämpöpumput - testimenestyjiä

Rotex HPU maalämpöpumppu sai Ruotsin energiaviranomaisten (energimyndigheten 2014) maalämpöpumppuvertailussa parhaan vuosihyötysuhteen. Testattu patterilämmityksen kausihyötysuhde oli 3,9 ja lattialämmityksen 5,0. 

Vaillant geoTHERM Plus-maalämpöpumppu menestyi erinomaisesti Tekniikanmaailman (18E/2012) maalämpöpumppuvertailussa saavuttaen arvosanaksi 8,6.

Klikkaa tuotekuvia ja tutustu tuotteisiimme!