Ekologisuus

Kodin energiankäytöstä jopa puolet käytetään lämmitykseen ja se aiheuttaa kolmanneksen maapallon hiilidioksidipäästöistä. Siksi onkin tärkeää valita sellainen lämmitystapa, joka lämmittää kotia, eikä ilmastoa. 

Ekologisuus

Lämpöpumpun ekologisuus perustuu sen hyvään energiatehokkuuteen. Ilmalämpöpumppujen energiatehokkuutta ilmaistaan COP-lämpökertoimella, joka kertoo kuinka paljon laite tuottaa lämpöä verrattuna sen käyttämään sähköenergiaan. Yleensä ilmalämpöpumppujen COP-arvo on noin 3 - 5. Se siis tarkoittaa että ilmalämpöpumppu tuottaa yhdellä kilowatilla sähköä 3 - 5 kilowattia lämpöä. Ilmalämpöpumpulla on siis merkitystä energian kokonaiskulutuksen kannalta. 

Lämpöpumppuja on monenlaisia: ne voivat tuottaa lämpöä ulkoilmasta, hyödyntää auringon säteilystä maankuoreen varastoitunutta maalämpöä ja toimia hybridisti yhdistettynä vaikkapa perinteiseen öljylämmitykseen. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu voi näin kerätä talteen ulkoilman lämpöä, varata sitä vesivaraajaan ja käyttää sitä vesikiertoiseen lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuotantoon. Hybridijärjestelmä mahdollistaakin monipuolisen energialähteiden käytön eli talon lämmityksessä voi painottaa sitä lämmöntuotannon tapaa, joka on kullakin hetkellä taloudellisinta ja ekologisinta. 

Koska vaihtoehtoja on monenlaisia, kannattaa oman kodin energiaratkaisut ja siihen liittyvät valinnat tehdä huolella ja turvautua ammattilaisen apuun. Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme elämään ekologisemmin!

ekologisuus

Tiesitkö?

Energian säästöä edistävän Motivan mukaan suomalaiset käyttävät jopa puolet kodin energiankäytöstä lämmitykseen. Veden lämmityksen osuus energiankäytöstä on viidennes ja sähkölaitteiden ja valaistuksen noin kolmannes. Kaikesta Suomen energiasta käytetään jopa neljännes rakennusten lämmitykseen. 

 

Näin helposti se käy: 1.Ilmainen esittely 2.Tilaus 3.Asennus 4.Huolto